Жоао де Деус

182321_bМилена Нейкова-Вархорити за Жоао де Деус…

В Централна Бразилия, в село Абаджания, се намира една от големите духовни болници в света – Каза „Дон Игнасио Де Лойола“. В нея работи един изключително интересен човек, посветил живота си да помага на страдащите от цял свят хора. За много от тях той е последната врата на надеждата. Жоао е най-големият, познат до сега трансмедиум. Той е надарен от Бог с една изключително рядка психична дарба – в състояние на молитвен транс, Жоао въплъщава души на духовни лечители, светци, лекари, живели в човешки тела в миналото. Превръща се в чист енергиен канал, през който се проявяват лечебните сили на Божествената любов, в резултат на което настъпва изцелението. Тези души, невидими за нашето зрение, имат способността да навлизат в тялото на Жоао и да извършват видими и невидими операции. Тези духове-лечители са се посветили на човечеството и дейността им е част от духовния път на развитие. Самите те са проводници на високите енергии на Безусловната любов на Създателя. Така всеки, посетил Каза, попада в този енергиен поток и преживява силата на духовното изцеление.

За мен е много трудно да опиша с обикновени думи милосърдието, състраданието и сътрудничеството, в което работят Жоао и невидимите лечители. Написала съм за него книга „В името на Бог“ и имам усещането, че все още не съм казала достатъчно за този чуден и изключителен човек.

Нека да ви разкажа за човека Жоао. Името му е Жоао Тейшейра де Фария. Роден е в селцето Камуайра да Фамуса, щат Гояс, Централна Бразилия. Произхожда от бедно, но сплотено семейство.

Майка му – Дона Юка, се е грижела за дома и за петте си деца, а баща му Жука Фария е бил шивач и имал обществена пералня. От малък е принуден да работи. Завършил е втори клас на началното образование и днес е почти неграмотен.

Ясновидските му възможности се проявяват в ранна детска възраст. Общувал е с различни духове и е приемал информацията от тях. Обучаван е в духовни практики в различни центрове в Бразилия.

Негов духовен учител е големият бразилски медиум Франческо Шавиер. Той насочва Жоао към създаването на Каза „Дон Игнацио Де Лайола“, където той работи вече близо 30 години. Дал е обет на Съществата никога да не взима пари от болните.

„Аз лично съм един обикновен шивач от континента Бразилия. За три дни в седмицата съм отдаден на енергиите на Твореца. Това ще продължи дотогава, докато не ми се заплаща за това, което правя. Ако някой ден ми се заплати, това означава, че не съм въплътил никакво духовно същество. Никой не може да даде пари за духовна работа. Да, плащате за билките, за които можем да ви дадем документ, но не можете да платите за терапиите си, нито пък имате право да подарявате големи подаръци на мен и работещите в Каза.“

Тези думи на Жоао учудват всички, които посещават лечебния център. Правилата в Каза са строги и трябва да се спазват от всички. Когато влизаме през портите в Каза, все едно, че навлизаме в друга паранормална действителност, в която невидимите за нас лечители вършат тихо своята работа чрез Жоао Де Деос. Самият той казва, че не той лекува, а Бог чрез него.

„Благодаря на всички хора, които идват от толкова далеко да участват в работата на лечебницата. Не е необходимо да ви го описвам, тъй като всеки, който го е посетил знае какво се върши в него. Просто искам да заявя категорично, че тук не извършваме определени терапии, а просто ви караме да усетите вечността, чрез словото и делото на Създателя“.

Той не се налага с мнение, не критикува, не обучава, отказва лично заплащане и така чудесата се случват, защото изцяло е отдаден на призванието си. Наясно е със своя земен договор и го изпълнява достойно.