Медии

Представяне на метода в предаването „Новото Познание“
Представяне на метода в предаването „100% будни“ по БНТ
Интервю във „Фамилно“ по Bulgaria On Air

Отидох на същото прекрасно място и разбрах нещо много важно

Какво ми се случи, докато четях „Умирайки, да бъда себе си“ на Анита Мурджани

 

кибеяКазвам се Катина Груева и от четири години работя чрез метода „Тета лечение“. Неговата цел е да събуди и развие нашите интуитивни способности, чрез които можем да навлезем в подсъзнанието си и да се свържем с Божественото. Както при регресията, и тук се „работи“ на тета-вълни, за да се установи връзка с животворната енергия, която движи всичко на този свят.

Когато чета определени книги, използвам този метод, за да изживея и вникна по-дълбоко в тяхната мъдрост, като често се пренасям на друго място и в друго време. Така се случи и с книгата на Анита Мурджани „Умирайки, да бъда себе си“, която ми подари една жена.

В съзнанието ми ясно се е отпечатал денят, в който започнах да я чета – 11. 05.2015 г. Историята толкова ме завладя, че не можех да се откъсна от нея. Когато стигнах до стр. 98, използвах медитацията за навлизане в тета състояние и се озовах на мястото, което Анита Мурджани описва. Видях своята картина (всеки човек има такава и това е картината на живота му) под формата на гоблен. Беше избродиран до нивото на носа. Остава да се довърши горната част на главата. Видях, че всеки бод представлява отделен човек, който е тясно свързан с мен. Тази картина надигна у мен вълна от Благодарност, която ме изпълни от край до край. Започнах да благодаря на всеки един, до когото съм се докоснала… Прочети още
изтеглен файл (1)

„Жаждата да опозная себе си и вътрешния си душевен свят постоянно ме напътстват и помагат да откривам духовни пътеки. Една от тях ме отведе в прекрасната Бразилия. Там имах възможността да се запозная с енергийното лечение. Друга пътека ме отведе при балийския Учител Тура, който дойде и в България. Беше незабравимо преживяване, което остави трайни спомени и усещания. А тази пътека – тя направо ме завладя. По нея тръгнах… Това е Тета лечението.“ Тези думи са на Катина Груева – гост в поредното издание на „Пътят“, с която ще разговаряме за възможностите на тета вълните. Виж още.
Тета лечение. Какво представлява този метод?

imagesИмето на метода произлиза от мозъчната честота Тета. Тя варира от (4-7 цикъла в секунда). Това е състояние на мозъка, в което той се намира в дълбока релаксация или медитация, когато сънуваме, по време на сън, точно преди (сън или заспиване) и веднага след събуждане.
Метода Тета е набор от техники, чрез които се научаваме да проникваме в нивата на нашето подсъзнание. Там се съхраняват нашите спомени и усещания, които управляват нагласите, убежденията и нашето поведение. Независимо дали нашите вярвания са възпитавани в нас от родители, ментори, културни вярвания или от собствен опит, те подсъзнателно въздействат върху живота ни. Там ще намерим причините за всичките ни проблеми, а така също ще ни се покажат и пътеките за преодоляването им.
Програмите могат да ни служат в наша полза или вреда. Много хора живеят с неосъзнатата програма, че не могат да успеят. Дори и да са били преуспяващи в продължение на много години,понякога те внезапно изгубват всичко или правят така, че да се провалят. И тъй като не разбират, че се саботират сами, процесът продължава. Те не разбират, че дълбоко в тях се таи програма, която носят от детството. Та се крие в подсъзнанието и чака възможност да навлезе в живота им.
С помощта на тази проста техника, съзнателно може да влезнем много бързо в Тета състояние на мозъка, и там се свържем с по-високото съзнание, което е вътре в нас и също така ръководи цялото творение. Може да го наречете Бог, Христос, безусловна любов, Създател, Буда и така нататък… Прочети още.
Как да разсеем проблемите си с метода на Тета лечението? Методът помага да открием причината за необясними проблеми в ежедневието ни.

изтеглен файлНеотдавна в ефира на „Събуди се” ви запознахме с „Методът Силва”. Разказахме ви как като развием докрай умствените си способности, можем да реализираме мечтите си. Сега ще навлезем още по-навътре в човешкото подсъзнание.

Ще ви разкажем един по-задълбочен метод, който помага да открием причината за необясними проблеми. Ева Костова се срещна с единствения в българия дипломиран специалист по Тета лечение.

Фобии, здравословени проблеми или пък разбито от любов сърце разкъсват душата и тялото ни.Чувстваме се зле и не знаем какво да правим, но най-вече не успяваме да си обясним защо това ни се случва. Методът на Тета лечението опитва да даде отговор и разбира се, решение.

Катина Груева е дъщеря на първата ученичка на основателката на градолечението Лидия Ковачева. В света на тета вълните пък я въвежда лично основателката му – американката Ваяна Стайбъл. В тета състояние обикновено изпадаме по време на сън. За да го достигнем когато сме будни обаче, са необходими усърдни тренировки. Съзнанието заема едва 10% от мозъка ни, а подсъднанието – 90, обяснява Катина и именно това го прави толкова специално…..Прочети още.
Катина Груева за силата на тета лечението и проблемите, при които помага.

изтеглен файл (1)Катина Груева се занимава с тета лечението от година. През 2012 година преминава специални обучения при Ваяна Стайбъл, от която лично получава сертификат, с който може да е практикуващ лектор.
Практикува метода на тета лечение както у нас, така и в Гърция. Имала е възможността да се докосне до енергийното лечение на Жоао де Деус в Бразилия. От години практикува и тибетски масаж. Планира да изкара още няколко надграждащи курса, свързани с тета метода.
В интервю за Az-Jenata.bg разкрива какво представлява тета лечението и как мислите въздействат върху нас.
Какво представлява тета метода?
Тета метода е техника за енергийно лечение, което се състои от няколко основни момента. Първото е връзката със създателя. Второто е тета вълните. Третото е силата на мислите и думите. Четвъртото е визуализацията. Петото – ние сме сътворци. Шестото е заповедта. Седмото са чакрите и нашите способности. Използват се тета вълните, чрез които стигаме до нашето подсъзнание, използваме силата на думите и мислите. Казваме това, което искаме да променим, именно с това ставаме сътворци………Прочети още.
Тета лечението „препрограмира“ мозъка за добро. Чрез метода се изваждат и променят онези генетични програми, които пречат в живота.

imagesКакво представлява тета методът на прочутата Ваяна Стайбъл? Според Катина Груева, практикуващ преподавател за България, сертифициран от самата Стайбъл, той дарява изцеление, добруване, благоденствие и просперитет. Ето как го представя тя.

Можем да оприличим този метод на лечение като седемстенна пирамида. Седемте ѝ стени са:

1. Създателят на Всичко, Което Е

2. Мозъчните вълни тета

3. Силата на мислите и думите

4. Екстрасензорните качества на човека и чакрите

5. Свободната воля и сътворението

6. Заповедта

7. Силата на наблюдението и визуализацията

Силата на тета лечението е в това, че единственият лечител е Създателят, който със силата на Божествената любов променя и синхронизира енергиите в човека и в околното пространство. При този метод се използват мозъчните вълни тета, за да се свържем със Създателя – извора на хармонична жизнена енергия. Учим се да преместваме своето съзнание на най-висшето енергийно ниво – това на безусловната любов…..Прочети още.
Презареждане гони бедност

изтеглен файлВъзможно ли е човек изведнъж да развие усет за печелене на пари и осребряване на идеи? Отговорът е положителен. Дава го най-новият метод за самоусъвършенстване и изцеление, по който тръгнаха курсове и у нас. Енергийната практика, наречена тета лечение, съчетава древни медитативни практики и заклинателни утвърждения. Наборът от техники е доста богат и обещава бързо справяне с „демоните“ на съвременния хомосапиенс – фобии, чувство за малоценност, неувереност или дори разбито от любовна мъка сърце.

„Всичко това е реалност. Самата аз съм изпитала силата на метода върху себе си, преди да му се посветя“, коментира Катина Груева. Тя е дъщеря на Милена Нейкова – първата ученичка на легендарната Лидия Ковачева. Понастоящем Катина е първият сертифициран учител у нас по хитовия американски метод…….Прочети още.