МИЛЕНА МИЛКОВА

viber imageЗдравейте, аз съм Милена!

Родом съм от Варна. По образование съм икономист, но превес в живота ми и досега заема творчеството. Желанието да създавам ме теглеше към изучаване на различни техники и изпробване на различни материали. Експериментирах в различни посоки. Доста успешен бе периодът ми, в който заедно с майка ми изработвахме сватбени рокли и официално дамско облекло. Натрупаният опит ме отведе на подиума на няколко ревюта, участие в телевизионно предаване, награда за авангардна мода…

Едно от моите най–вълнуващи творчески преживявания е моментът, в който в магазина ми за опаковки и сувенири експериментирах с различни материали, докато изработвах опаковки по различни поводи и събития. За мен процесът на създаване на опаковка бе изключително изживяване. По време на работа усещах невидимата връзка между мен и този, за когото творях. Когато имаше проблеми при човека, опаковките ставаха трудно. Винаги нещо се късаше или чупеше. И обратно, при благите, жизнерадостни хора, всичко се случваше с лекота. Така трупах безценен опит. Започнах да експериментирам и с рисуването на картина за конкретен човек по определен повод. Картина – силно казано, защото не съм художник по образование, нито онова, което създавам, е художествено произведение. Но въпреки това целият процес, летежът между цветовете и композицията от багри и форми, ме вдъхновяват до толкова, че всичко друго изгубва смисъл… Благодарна съм на приятелите ми и клиентите, които ми се довериха да нарисувам за тях частица от техния житейски пъзел. Хубавото е, че почти винаги имам обратна връзка за ефекта от нарисуваното. Някои чувстват картината си като защитник, други, че ги лекува, трети – като жива (дори не желаят да я слагат в рамка със стъкло), четвърти, че след като са си я взели, е имало известен период на ,,сработване“. В началото имат критични моменти – като ,,лечебни“ кризи, след което процесът преминава в посока на опознаване, подобряване или преоткриване, т.е. имат усещания на физическо ниво. Когато рисувам, излиза нещо специфично за моментното състояние на човека, заради някакво конкретно желание или качество, които е нужно да придобие, за да постигне целите си.

От изключително важно значение за това ми занимание е докосването до Тета-лечението и преживяното в духовното ми общуване с Жоао де Деус.

Безкрайно съм благодарна на Катина, че ми се довери – заедно да извървим пътя от Варна през Пловдив, Бургас – та до тук… Да продължим и за напред в бъдещите си начинания! Натрупаният съвместен опит от преживяното и знанията ми откриха невероятен свят. Дариха ме с изключителни прозрения, промениха ме към добро. Срещнаха ме с невероятни хора. Дадоха ми увереността и смелостта да продължа да рисувам по този начин, да не спирам да се доверявам на вътрешния си глас. Лечебният ефект на картината е по-силен, когато човек сам си я поръча и заяви темата си (добре е описанието да е кратко и ясно). Друг вариант е, ако някой поръча за друг човек. Ако пък аз подарявам картина, то тя ще има ефекта на сувенир. Благодарение на знанията и опита ми от Тета-метода разбрах, че не бива да определям цена за картината, защото, който си я е поръчал, сам ще почувства колко да даде. И до ден днешен спазвам това – и така ще е.

В случая аз съм само проводник, ,,вестител“ на Божието творение. Всяка картина пресъздава един момент от житейската пътека на човека. Тя е едно пътуване към себе си – едно пожелание за по-добър, по-осмислен, по-мъдър живот. Едно наричане за повече сила и смелост. И така във времето да можем повече да се усмихваме, ценим и обичаме.

 

Продължавам по пътя си на търсения, прозрения и общуване. Ако някой почувства необходимостта да има картина за себе си или да направи такъв подарък за някого, може да ми се обади.

 

Телефон: 0899921505

E-mail: mmlabeltheta@abv.bg