Милена Нейкова

a8b2caddefc7b9f016fa96d332c00db34505efad7be9466446779de429e40d13Ще ви разкажа за себе си. Аз съм Милена Нейкова, майка на Катина. Родена съм в най-прекрасната страна на Земята – България, в град Плевен през юли 1954 г. Израснала съм в чудесно семейство сред любов и разбирателство. Родителите ми са добри, слънчеви хора, скромно градили „светлото бъдеще“ на миналото време. Имам сестра, която е социолог по професия и върви по своите духовни пътеки. Завършила съм българска филология и 17 години работих като преподавател по български език и литература във Варна и София.

Да разказвам приказки и истории е едно от любимите ми занимания. Разказвах ги на своите ученици, на приятелите си, а сега и на вас – читателите на книгите ми.

Но за разлика от измислените приказки моите са истински, преживени и споделени в книгите ми. В тях няма художествена измислица, нито добре нагласени сценарии. Те са моя живот и случващото се на неговата сцена, изпълнена с много хора, смях, сълзи, ентусиазирани лица и разхвърляни по пода маски. Ако трябва да определя себе си в едно изречение бих казала: „Вървя през живота си и разказвам приказки на хората, които срещам“.

Разказвачката на приказки…


Всички книги можете да поръчате на телефон 0886611960. Или тук


„Пътечка към здравето“ – 1997 г. е първата ми приказка.

В нея се разказва за едно малко момиченце, което се разболяло от една много страшна болест, объркало се и се загубило в тъмна и безнадеждна гора. Лутало се цели 23 години, търсейки път, докато не се обърнало към звездите, молейки ги за помощ. И ето, че те го чули и пред него на момента се появила една беловласа вълшебница с магическа пръчка. Една толкова дребничка, мъничка, със светулки в косата и с искри в очите. Помилвала уплашеното дете и то в миг прогледнало и видяло своята пътечка към здравето и оздравяло.

Малкото момиченце съм аз, а добрата вълшебница е духовната ми майчица Лидия Ковачева.

…И точно в момента на най-голямата ни сигурност животът ни изпраща изпитание – болест, проблем, конфликт, противоречие, и с интерес наблюдава нашите реакции и решения. Всеки ще постъпи според собствените си виждания. Не съм си поставила за задача да обяснявам колко са криви или прави те. Затова и в книгата няма да срещнете рецепти за лечение на отделни заболявания, тъй като такива не съществуват. Няма такова лекарство за здраве, любов, щастие, свобода. Всичко е въпрос на готовността на човека да осъзнава, да се пробужда, да се отваря, да се променя заедно със заобикалящия го свят. Разказвам с удоволствие една история на един човек, преоткрил своята слънчева пътека към здравето, преосмислил живота си, намерил част от своите духовни устои, готов да бъде полезен на другите.


                                                        Втората ми приказка е „Всичко е енергия“ – 1998 г.

Тя е моят духовен чеиз за любимата ми щерка Катина.

Съобщи ми, че ще се омъжва и аз като всяка истинска майка трябваше да ѝ спретна чеиз.

Мислех си какъв да бъде той? Исках да дам на моето пораснало вече момиче такъв чеиз, който да устои на всички природни бедствия – пожари, земетресения, наводнения… И измислих…!

Ще ѝ напиша една книга, пълна с мамини заръки, която да може да отваря в трудните моменти на житейския си път.

Тя носи посланието ми към нея за познанието, че ние сме същества от светлина, че носим знанието за себе си и за света, че притежаваме невероятни възможности за себереализация и сме обични деца на Създателя.

В Библията е казано: „Бог създаде както видимия, така и невидимия свят“. И този невидим свят е светът на енергията с нейните превъплъщения. Реално съществуващ, той има своите правила, изключения и закони.

Всичко е енергия! Дивна и красива. Само трябва да е разберем и да се научим да я използваме за добро.


Третата ми приказка е „С Лидия Ковачева в природното училище“ – 2004 г.

Историята на тази книга е много интересна. Аз не я разказах сама. Лидия беше

постоянно с мен и ми диктуваше текста. Понякога бе припряна и делова, а друг път спокойна и приказлива.

Две години след смъртта на своето тяло, тя не бе престанала да се вълнува от работата, която бе извършила в душите на много хора, получили помощ от нея. Чрез всяка дума в книгата, тя изпращаше своето послание на хората чрез мен.

„Жива съм!“ – постоянно повтаряше Лидия. „Миленче, кажи им, че съм жива, по-жива съм от преди. Идеите, в които вярвам, са истински и изконни. Те са заложени в сътворението на света.

Да живееш в хармония с природните закони не значи само да се храниш здравословно, да имаш познания само за храненето. Значи нещо повече. На първо място, преди храненето трябва да се оправи мисленето. Да се научи човек правилно да мисли и да стане той лекар – психотерапевт, душеприказчик първо на мислите и чувствата, които позволява да влизат и излизат от главата и сърцето му. За невежия е много трудно да ме разбере. За вещия е лесно и понятно. Някой може да се храни 365 дни в годината здравословно, но ако е обладан от долни страсти, ревност, злоба, той трови не само себе си, но замърсява и средата около себе си.“


Четвъртата приказка е „В името на Бог“ – 2012 г., изд. „Аратрон“.

В нея ще намерите подробна информация за най-голямата духовна „болница“ на Земята, намираща се в село Абаджания, Централна Бразилия, която се е превърнала в последно място на надеждата за много хора по света.

Най-интересното там, е че лечителите са невидими същества, живели като хора в различни епохи на Земята и в духовния свят продължават да помагат на нас, живите хора. Това се осъществява чрез тялото на медиум Жоао Де Деус. Над 50 години Жоао въплъщава в тялото си духовни лечители и е помогнал на милиони хора да намерят здравето си. Чрез него лекуват над 40 същества.

Това, което е невъзможно за официалната медицина, е възможно за високите енергийни вибрации на съществата.

Вяра, молитва, душевно пречистване, кристални бани, хранителен режим, медитации – това са ключови моменти в работата на невидимите лечители.

За енергията разстоянието не съществува. За Бог няма нелечими болести.

В книгата ще намерите следната информация:

♦ Как се стига до Каза Дон Игнасио Де Лойола
♦ Как се свързваме с Каза
♦ Какво трябва да знаем, подготвяйки пътуването си
♦ Кои са правилата на Каза
♦ Къде да спим и други…
„Пътеките към Бога са много.

Ще тръгнем заедно по една от тях и до края на тази книга ще си правим компания, уважаеми читатели, а след като я затворите, ще продължите сами, подкрепяни от любящата ръка на нашия Отец. Щастливи по пътя…“


Петата ми приказка е „Като видиш добро, разкажи го!“

Вече повече от 20 години съветвам хората, които ме търсят за помощ, как да преодолеят своите заболявания чрез промяна на храненето си. Постигаме голям успех в лечението на мъжката потенция. Преодолявайки стерилитета, множество двойки, изгубили всякаква надежда да си имат рожба, най-накрая я получават. През тези 20 години събрах много опит, който описвам в допълнението на “Пътечка към здравето” – “Като видиш добро, разкажи го!”.

В книгата са описани множество методи за пречистване на организма. Освен плодово-чаения разтоварителен режим на Лидия Ковачева са обяснени и методите за провеждане на лимонотерапия, изчистване чрез ленено семе, водно и безводно гладуване, сокотерапия, както и известният в последно време метод на Андреас Мориц за изчистване на черния дроб и жлъчката от камъни. Допълнено е по-подробно за лечебните кризи по време на гладолечение. Дадени са много ценни съвети – как да отглеждаме свои кълнове, как да приготвяме и складираме зимнина, примерни менюта през различните сезони, бабини рецепти, масаж и много други.

Книгата съдържа всички необходими насоки за оформяне на начина ни на хранене, а чрез него – и начина ни на живот.


Шестата ми приказка е „Познай себе си и оздравей!“

Тя се състои от две части. Първата част е посветена на всички хора, занимаващи се с алтернативни методи на лечение и моралния им облик, в съответствие със заветите на бащата на медицината Хипократ. Дадени са кодовете на оригиналната му клетва, както и заветът му към нас, закодирани в името му.

Текстът е изпълнен с много интересни примери, както от личната ми практика, така и от опита на други утвърдили се лечители – Лидия Ковачева, Петър Димков, Жоао де Деус и други.

Във втората част на книгата повдигам лекичко завесата, която „невидимият“ свят е спуснал пред нас, за да ни запознае с материалния израз на енергията. Публикувани са енергийни сфери, орбсове, мисъл-форми, ангели, духове и същества. Заедно с положителните енергии са споделени снимки на негативните материални изрази на вибрациите около нас – мисъл-форми, енергийни смукачи, енергийни мрежи, които постоянно присъстват в нашия живот, в зависимост от мислите ни. Дадени са практики и методи за предпазване от тях.

Засегнала съм темата за начина на мислене и влиянието му върху личните ни избори и последствията от тях.

Книгата има специален подарък от Милена Милкова – четири енергийни картини, отразяващи трансофрмацията на човешката душа, върху които може да се медитира. Книгата е адресирана към всички събудени и устремени към полет души, жадни да познаят себе си и да оздравеят.


Корица на книга Пътуване през порталите на времетоПоследната ми за момента, седма приказка е „Пътуване през порталите на времето“

Това е книга за случващото се с човечеството през епохата на Водолея, описваща събитията от 20 до 40 век. Написала съм я въз основа на личния дневник на швейцареца Пол Динах, който преживява духовно пътуване във времето и пространството в епохата на 40 век, продължило една година – от м. май 1921 г. до м. май 1922 г. Записките не са плод на нечия развинтена фантазия, нито научно-фантастични преживявания. В своя дневник, който след смъртта му бива издаден като книга със заглавие “Долината на розите”, той откровено споделя цялата информация за случващото се с човешкия род от 20 до 40 век.


За контакт с Милена Нейкова:

Тел: 00306977816136 – Гърция

Skype: milena…milena1